Legrand opbouwkast 1 rij-18 mod. doorzichtige deur - XL³ 125 Zoom

Legrand opbouwkast 1 rij-18 mod. doorzichtige deur - XL³ 125 - 401641

Legrand Legrand

401641

Nieuw

De Legrand XL³ 125 modulaire verdeelkast biedt ruimschoots plaats voor 1 tot 4 rijen van 18 modules. Ruimte is effectief een sleutelbegrip bij deze kast.

Meer details

✓ Op voorraad : Levering enkel in België

89,94 €

incl. BTW

Bij de ontwikkeling van de nieuwe XL³ 125 verdeelkast was gebruiksgemak voor de installateur de eerste bekommernis van Legrand. Het resultaat is een kast voor huishoudelijke en klein tertiaire toepassingen die uitmunt op vlak van functionaliteit en flexibiliteit.

RUIMTE

De XL³ 125 biedt ruimschoots plaats voor 1 tot 4 rijen van 18 modules. Ruimte is effectief een sleutelbegrip bij deze kast; met 43 mm onder de DIN-rail is Legrand momenteel aanvoerder op de markt. Ook langs de zijkanten (45 mm) en tussen de rails (150 mm) is er voldoende manoeuvreerruimte voor de installateur. De DIN-rail kan trouwens ook lager gemonteerd worden zodat bovenaan ruimte ontstaat voor vermogenapparatuur. Een interessant voordeel bij tertiaire toepassingen, net als het feit dat de DIN-rail kan vervangen worden door een geperforeerde plaat voor de installatie van niet-modulaire producten.

GEEN GEREEDSCHAP

De functionaliteit van de nieuwe verdeelkast schuilt in haar polyvalentie. Eerst en vooral is er het frame, ontgrendelbaar met een eenvoudige beweging en zonder gereedschap. Gebruiksvriendelijke clipsen in de 4 hoeken zorgen voor een kantel- en uitneembaar frame, met een vereenvoudigde kabelinvoer als resultaat. De installateur kan de bekabeling zelfs uitvoeren op een werkvlak buiten de wandkast. Nog een element voor een gesmeerde kabeldoorvoer: het voorgemonteerde aardingsklemmenblok met automatische klemmen, uitneembaar door middel van een kliksysteem. Om de circulatie van de kabels te vergemakkelijken is bovendien elke rail afzonderlijk verwijderbaar. De kabels worden binnengebracht via uitschuifbare kabeldoorvoerplaten die zich boven- en onderaan de kast bevinden. De kabeldoorvoerplaat klikt zich vast op de bodem van de kast, hetgeen handig is bij het plaatsen van de kast. Goed nieuws dus voor de installateur die zijn gereedschap even aan de kant mag leggen. 

Ook de afzonderlijk afneembare afdekplaten boven elke rij zijn een voorbeeld van doordacht design, net als de mogelijkheid voor directe bevestiging van schakelmateriaal op de zijkant van de kast. Aan de zijkanten werden immers vooruitsnijdingen voorzien om mechanismen uit het gamma schakelmateriaal Mosaic™ in te bouwen. Het ontwerp maakt dat onder andere contactdozen toegankelijk blijven, zelfs met gesloten deur.

STEVIG, ESTHETISCH EN COMPLEET

De installateur met oog voor detail ziet het meteen; de XL³ 125 verdeelkast heeft een mooi afgeronde look. Maar esthetiek is natuurlijk niet alles. De deur, naar keuze leverbaar in witte of transparante uitvoering, sluit goed af dankzij de vergrendelbare tweepuntssluiting. Een opendraaiende etikethouder, voorgemonteerd op iedere afdekplaat, laat een noodzakelijke en professionele identificatie toe van de kringen. Een zelfklevende planhouder is een handig toebehoren voor bewaring van documenten in de kast.

GebruikOpbouw
Modules18 mod.

Schrijf een review

Legrand opbouwkast 1 rij-18 mod. doorzichtige deur - XL³ 125 - 401641

Legrand opbouwkast 1 rij-18 mod. doorzichtige deur - XL³ 125 - 401641