Veilig betalen met onze partner MOLLIE

Over MOLLIE

Als u uw betaling heeft gedaan, dan wordt deze betaling afgehandeld door Payment Service Provider MOLLIE. Er staat dan na uw betaling STG MOLLIE PAYMENTS op uw bankafschrift. Dit betekent dat MOLLIE BV verantwoordelijk is voor de afhandeling van uw online betaling. MOLLIE BV handelt enkel de betaling af en heeft dus geen invloed op de levering van de door u bestelde producten of diensten.

MOLLI BV is een Payment Service Provider (PSP). Als PSP maakt MOLLIE het voor ons als webwinkelier mogelijk om diverse online betaalmethodes zoals iDEAL, Bancontact, Belfius Paybutton, PayPal enzomeer aan te bieden in onze webshop. Zo kunt u als consument uw online aankopen bij ons gemakkelijk en binnen een betrouwbare, veilige omgeving betalen.

Veel gestelde vragen over MOLLIE

Waarom staat er 'STG MOLLIE PAYMENTS' op mijn bankafschrift?

MOLLIE zorgt ervoor dat uw betaling terechtkomt bij de webshop waar u uw bestelling heeft geplaatst. MOLLIE is de eerste partij die uw betaling verwerkt en daarom staat er STG MOLLIE PAYMENTS op uw afschrift.

Mollie werkt met derdengelden. Derdengelden zijn geldsommen van klanten van MOLLIE. Deze geldsommen worden beheerd door Stichting Mollie Payments op grond van de functie van MOLLIE als Payment Service Provider. Deze werkwijze komt voort uit strenge regelgeving en controle op de activiteiten van MOLLIE (en andere PSP’s) vanuit o.a. de Nederlandsche Bank. Het werken met een Stichting derdengelden heeft 2 belangrijke redenen:

•Derdengelden mogen niet worden gebruikt voor anderen doeleinden.

•In het geval van een failissement, vallen de derdengelden buiten dit failissement

Is mijn online betaling veilig?

Als u een transactie via MOLLIE verricht, kunt u er van uit gaan dat deze op verschillende manieren beveiligd is. MOLLIE dient zich als Payment Service Provider aan strenge regels te houden die betrekking hebben op o.a. de veiligheid van transactieverkeer.

MOLLIE maakt gebruik van SSL certificaten. Dit betekent dat u uw online transactie binnen een beveiligde webomgeving verricht. U kunt zelf controleren of de webpagina waar u zich bevindt, beveiligd is. Als in de adresbalk van uw browser https:// met de link van de webshop of Payment Service Provider (ICEPAY) staat, dan weet u dat de pagina beveiligd is.

Hoe werkt online betalen via MOLLIE?

U heeft uw bestelling gedaan bij een webwinkelier die gebruik maakt van MOLLIE. De online betaling die u aan deze webshop heeft gedaan, wordt afgehandeld door MOLLIE BV Dit betekent dat MOLLIE ervoor zorgt dat uw online betaling wordt overgemaakt naar de rekening van de webshop waar u iets heeft besteld. U kunt dit vergelijken met de activiteiten die een bank verricht om te zorgen dat een betaling van de ene rekening naar de andere wordt overgemaakt.

Is mijn betaling ontvangen door MOLLIE?

Voor vragen over de status van uw online betalingen kunt u zich richten tot onze klantenservice.

Ik heb betaald, maar ik wil mijn bestelling annuleren, heb deze niet ontvangen of wil de bestelling terugsturen?

MOLLIE heeft geen invloed op het verloop van de levering van uw bestelling. Hierover kunt u contact opnemen met ons.